Zavisnost od kockanja

Ovo je pravi i veoma destabilizirajući oblik bihejvioralne i emocionalne zavisnosti.

Za razliku od hemijske zavisnosti (kao što su alkohol i druge psihoaktivne supstance), kockanje je uporan obrazac ponašanja. To je glavni problem i teret za prevazilaženje.

Često osoba sklona zavisnosti od kockanja, pa čak ni njegovi najbliži, u prvi mah ne shvataju koliko je problem ozbiljan. Ali realnost je da tokom vremena interesovanje za igre potiskuje sva druga interesovanja, a igrač prestaje da dobija bilo kakvo zadovoljstvo koje nije povezano sa igrama.

Ljudi iz svih društvenih slojeva su podložni kockanju. Čak i lideri javnog mnjenja i javne ličnosti postaju zavisne. Ovaj problem je postojao u svakom trenutku, ali u ovom trenutku njegov obim samo raste.

Šta se dešava sa zavisnikom od kockanja i kako mu preti zavisnost?

Materijalna propast

Suprotno pogrešnim shvatanjima samih igrača, kockanje im ne obećava bogaćenje. I postepeno želja za dobijanjem više emocija od igre gura igrača na još veću potrošnju.

Gubitak društvenih veza i kolaps u ličnom životu

Glavni interes igrača je njegova zavisnost od igara. Tako prijatelji i porodica nestaju u pozadini. A ako uzmete u obzir ogromne troškove, onda će najverovatnije uslediti skandali i razdvajanja.

Velika verovatnoća umešanosti u kriminal

Zbog nedostatka sredstava za nastavak igre, zavisnici od kockanja često deluju nepoštenim metodama. Pribegavaju laži, okrutnosti i čak su spremni da počine zločine.

Nemogućnost da se osećaju srećno

Kockari prestaju da osećaju bilo kakvu radost van kockanja. To dovodi do teške depresije, izliva agresije i samoubilačkih misli.

Ostavite komentar