Zašto neke žene nemaju sreće u ljubavi?

Zašto su dobre, pažljive, posvećene žene tako hronično nesrećne?

Za svoju sudbinu te žene nisu krive.

Pa, čak ni okolnosti upoznavanja sa partnerom nemaju nikakve veze sa tim.

Važnije je kakvo su detinjstvo imale, kakvi su odnosi bili u roditeljskoj porodici.

Evo šta obično razlikuje one žene koje nemaju sreće u ljubavi:

1. Često dolaze iz nefunkcionalnih (nezdravih) porodica u kojima njihove emocionalne potrebe nisu zadovoljene. Na primer, otac ili majka mogu biti alkoholičari.

2. Žene koje su bile zanemarene u porodici počinju da ispunjavaju svoju nezadovoljenu potrebu za pažnjom pojačanom brigom o nekome, posebno o muškarcu sa teškim životom, muškarcu kome je preko potrebna pomoć, starateljstvo. Ona postaje njegova žena, dadilja i majka. Njen poziv je da spasava.

3. Zbog činjenice da ove žene u detinjstvu nikada nisu uspele da jednog ili oba roditelja pretvore u brižne mame i tate koje vole, u odraslom dobu privlače ih emotivno nepristupačni muškarci, koje pokušavaju da promene svojom bezgraničnom ljubavlju.

4. Pošto su u detinjstvu iskusile užas odbacivanja, ove žene čine sve da spreče raspad odnosa sa muškarcem kojeg vole.

5. Ove žene ne žale ni vremena, truda, pa čak i novca ako to „pomaže” muškarcu kojeg vole.

6. Naviknuvši se na nedostatak ljubavi u porodici, ove žene su spremne da čekaju, nadaju se i učine sve da udovolje svom izabraniku.

7. Ove žene su spremne da preuzmu mnogo više od pedeset posto krivice odgovornosti u bilo kojoj vezi.

8. Samopoštovanje ovih žena je veoma nisko, a duboko u sebi ne veruju da zaslužuju da budu srećne. Umesto toga, one su spremne da veruju da još uvek moraju da zasluže pravo da uživaju u životu.

9. Ove žene imaju izuzetno veliku potrebu da kontrolišu ponašanje, osećanja i misli svog muškarca. Čuvaju svoju vezu, poput stražara na dužnosti, jer su u detinjstvu živeli u okruženju nesigurnosti. Trude se svuda i u svemu da pomognu drugima, da postanu neophodne, pa čak i nezamenljive. Često takve žene biraju takozvana pomoćna zanimanja (medicinska radnica, psihološkinja, vaspitačica, učiteljica, konobarica itd.).

10. U odnosima im je važnije kakva treba da bude situacija, koja treba da se održava i više sanjaju nego što žive realno svoj život.

11. Njihova ljubav i muka su veoma teški i za njih i za partnera. Ovo je „svepogubna i iscrpljujuća“ ljubav.

12. Mogu biti predisponirane (emocionalno ili genetski) za zavisnost od alkohola, droga, droga, određenih vrsta hrane (na primer, slatkiša).

13. Privlače ih ljudi sa problemima kojima je potreban „spas“, bliži su situacijama u kojima vlada haos, neizvesnost, emocionalna patnja, a izbegavaju odgovornost za sebe.

14. Ove žene mogu imati sklonost ka depresiji, koju pokušavaju da spreče upuštajući se u kratke, krhke i „burne“ veze.

15. Ove žene ne privlače muškarci koji su ljubazni, stabilni u životu, pouzdani i zainteresovani za njih. One smatraju da su ovi muškarci slatki, ali dosadni i nezanimljivi.

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s