Pleme Buton

Pleme Buton, koje se nalazi na istoimenom ostrvu u Indoneziji, privlači pažnju zbog svojih neobičnih karakteristika. Pripadnici ovog plemena imaju plave oči i bronzani ten, što ih čini posebnim i zanimljivim.
Ostrvo Buton je jedno od većih ostrva u Indoneziji, veličine 1.700 kvadratnih milja. Nalazi se na 19. mestu među najvećim ostrvima u zemlji i nalazi se u jugoistočnom regionu Sulavesi.
Članovi plemena Buton dele genetsku mutaciju poznatu kao Vardenburgov sindrom. Ova retka mutacija utiče na pigmentaciju očiju, zbog čega imaju neobično plave oči. Pored toga, sindrom takođe može izazvati gubitak sluha.
Plave oči i bronzani ten čine pleme Buton privlačnim za fotografe. Njihova posebnost postala je hit na društvenim mrežama i među ljubiteljima fotografije.
Ostrvo Buton ima bogato kulturno nasleđe, sa mnogim domorocima koji žive u malim, izolovanim plemenima. Fotografi su dokumentovali njihove živote i zabeležili ovu retku pojavu.
Pleme Buton je prava retkost u Indoneziji, gde većina stanovnika ima tamnu kosu i tamne oči. Njihove plave oči ostaju inspiracija mnogima, a fotografije ovog plemena oduševljavaju ljude širom sveta.

Ostavite komentar