Izručenje Vladimira Putina Međunarodnom sudu? 🙂

Dakle, politika me, kao što sam davno rekao, apsolutno ne zanima.

Posmatram je samo kao sociološki fenomen manipuulacije velikih korpusa jedinki, da ne kažem ljudi, jer pod ljudima podrazumevam bića koja imaju zdrav razum.

Nisam mogao da odolim a da ne posegnem za ova dva smešna naslova. I to po gradaciji: jedan smešan, a drugi smehotresan. Ako neko ne vidi u ovome medijsku propagandu, onda je zaista u velikom problemu.

Hapsiti vođu imperije koja poseduje preko 6000 nuklearnih bojevih glava i ko zna šta još, je običan cirkus. Verujem da Nemačka pokušava medijski potencirati pitanje doslednosti međunarodnog prava, suda i institucija, koji zaista moraju da postoje, ali način na koji to saopštavaju političari i ministri su za maloumne.

Ako bi to Nemačka uradila ili , ne daj bože Srbija, pretpostavljam da bi obe zemlje bile razorene za manje od 24 sata.

Putin, ma kakav diktator bio, nije patuljak klase Gadafija, Miloševića ili Sadama. Ni blizu takvoj vrsti patuljaka. Odgovor Rusije bi bio katastrofalan za svet.

Sumnjam da bi se i SAD usudile da to urade, ali ako bi to uradile, trebale bi biti spremne za totalni nuklearni sukob na Planeti i u kosmosu.

Sukob starog i novog imperijalizma će trajati i trajati. Ne treba mu očekivati kraj. Jedino što je moguće je da će se svetska polarizacija i odnosi nekako učvrstiti sami od sebe, bez inicijativa jednih ili drugih, bez jednostranih akcija i da će se kao takav učvrstiti.

O sukobu dva imperijalizma sam već pisao.

(F.J)

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s