Kalifornija se prži na visokim temperaturama: Preporuka je vlasnicima električnih automobila da ih ne pune… 

Američka država Kalifornija planira da zabrani prodaju novih automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem od 2035. godine. To je lepo, ali je potrebno obezbediti infrastrukturu, koje još nema. Odnosno, čini se da promenljiva klimatskih promena nije uvedena u celu ovu energetsku jednačinu.

Već nedeljama Kalifornija peče sa temperaturama koje dostižu i do 44 stepena, povećana je potrošnja energije zbog klimatizacije, a proizvodnja struje je smanjena jer nema dovoljno vode u hidroelektranama.

Zbog toga se stanovnicima Kalifornije savetuje da ne pune svoja električna vozila u vršnim satima. Kao odgovor na veliku potražnju za električnom energijom, guverner Kalifornije Gavin Nevsom proglasio je vanredno stanje kako bi privremeno ukinuo kontrolu zagađenja u elektranama na fosilna goriva kako bi im se omogućilo da proizvode više električne energije. On je ukazao na strašnu sušu na zapadu SAD koja je osakatila hidroelektrane i primetio direktan uticaj klimatskih promena na svakodnevni život.

Broj električnih automobila u Kaliforniji raste, a sa njima i potreba za strujom, koje nema, odnosno ako se ovakva leta nastave, neće biti dovoljno… Šta da se radi? Upravo zbog toga imamo političare, jer će sigurno naći neka genijalna rešenja.

Извор: Kalifornija se prži na visokim temperaturama: Preporuka je vlasnicima električnih automobila da ih ne pune… – Revija HAK

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s