Smisao i besmislica: kako razdvojiti?

“Ne kritikujte druge, vodite računa o sebi, uvek imate nešto da se bavite sobom.

Ako niste svesni toga, onda ste zagriženi za nekog drugog, pa se zapitajte: zašto vas taj drugi toliko „vuče“, šta je to na ili u njemu što vam privlači pažnju, kakvu „poruku“ on nosi baš za vas?

Nemojte se svađati. U svađi nikome ništa nećete dokazati.
Uvek mirno, suptilno, kompetentno i razumno možete da kažete svoje mišljenje. To je osobina jakih, adekvatnih ljudi koji poštuju sebe.

Ne namećite svoje mišljenje drugima, jer svako nametnuto mišljenje ili radnja, čak i ljubav, je agresija, a ona je, pak, manifestacija straha.

Ne procenjujte ponašanje druge osobe, pokušajte da shvatite da je procena nekog drugog, pre svega, nesvesno obezvređivanje sebe.

Ne zahtevajte i ne očekujte da drugi budu poput vas. Postoje različiti svetovi ljudi, koji se razlikuju po različitim nivoima iskustva, svesti, samosvesti. Ove razlike u vrstama među ljudima su iste kao i između različitih vrsta cveća (orhideja, kaktus, itd.). Čak i među ljudima iste vrste postoje individualne razlike. Stoga ne treba da se čudi razlika u mislima, postupcima, motivima i vrednostima.

Sve je na ovom svetu važno i neophodno, prirodno je kreirano na „višem planu“.”
👇
Anonimni autor

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s