Vodeći američki psiholog o deci serijskim ubicama u školama 

Jedan od vodećih američkih stručnjaka kad je reč o počiniteljima krvoprolića u školama doktor Piter Langman izjavio je za N1 da ne postoji jedan uzrok zbog koga deca u SAD postaju serijske ubice, kao i da se tu radi najčešće o kombinaciji raznih uticaja.

Zašto deca ubijaju – u umu školskog ubice”, jedna je od knjiga našeg gosta, profesora psihologije u emisiji Dan uživo.

“Brojni su faktori zbog kojih neko postaje nasilan. Postoje psihološki faktori, porodica, škola ili neki drugi stres. Neki od njih imaju psihoze, što znači da možda imaju halucinacije. Drugi ljudi ih ne zanimaju i možda čak i uživaju da nekoga ubiju i nanose zlo. Kada govorimo o pucnjavama i zločinima u školama, moramo da shvatimo da ne postoji jedan faktor”, objašnjava Langman za N1.

Prema njegovim rečima, počinitelji se mogu podeliti u tri osnovne grupe.

“Prvi od tih tri tipova je psihopatski pucač. On je veoma narcisoidan, nema saosećanja, savest i moral. Jednostavno, želi samo da ispuni svoje potrebe na uštrb drugih ljudi. Hladnokrvan je i verovatno je sadista. Drugi tip je psihotičlni školski ubica i tu imamo faktor mentalne bolesti. Oni pate od šizofrenije, čuju glasove da trebaju nekoga da ubiju… Treći tip su traumatizovane školske ubice. Deca koja potiču iz hronično i ozbiljno disfunkcionalnih porodica. Roditelji su im alkoholičari ili narkomani”, pojasnio je Langman.

Prema njegovim istraživanjima najčešći počinitelji ubistava u školama u SAD su traumatizovane školske ubice.

Извор: Vodeći američki psiholog o deci serijskim ubicama u školama :: Vesti

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s