Nemaćki futurolog objašnjava:”Ulazimo u epohu tri istovremene revolucije…”

Gerd Leonhard je nemački futurista, govornik i autor koji je specijalizovan za debatu između čovečanstva i tehnologije. Trenutno živi u Cirihu, Švajcarska.
„Ulazimo u doba tri istovremene revolucije – digitalne, održive i svrsishodne, koje se još uvek mogu nazvati ljudskom revolucijom. Ovo se zove velika transformacija.
Ulazimo u eru u kojoj će u narednih deset godina digitalna, održiva i svrsishodna revolucija promeniti apsolutno sve: kako putujemo, proizvodimo, komuniciramo, za koga glasamo, a podrazumeva i zaokret ka potpuno obnovljivoj ekonomiji sa obnovljivom energijom, sa novom namenom privrede kao i drugačijom namenom novca.
Kada govorimo o našim osnovnim vrednostima, treba da razmislimo i zapitamo se šta želimo od budućnosti i ekonomije koja je odgovarajuća za tu budućnost.
Trenutno imamo ekonomiju koja više odgovara prošlosti i koja se može opisati kao kombinacija industrijske i digitalne ekonomije i koja stavlja novac i profit iznad svega, ali tako više neće moći. „Kolektivna korist, to jest ljudi, planeta, svrha i prosperitet, je odgovarajući termin za budućnost“, kaže futurolog Gerd Leonhard.

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s