Šta se u životu NE dešava…?

“Dešava se da list potone, a kamen lebdi. Kad ti se čini da je tako, onda znaj da možda nije tako.
Pitanje je kako se ovo sada odnosi na tebe? Pusti svoje misli da dođu i odu, ne prizivaj ih da ostanu i ćaskaju, jer od toga neće biti ništa dobro.

Ono što si sebi dozvolio uvek će se dešavati oko tebe, a glavno pitanje je ko je u ime tebe nešto dozvolio i doneo odluku. Međutim, niko se ne spotiče dok leži na krevetu. Stoga, kada shvatiš svoju poziciju – odluči se. I ako se odlučiš da ne razmišljaš, nećeš se morati “pomerati”.

U današnje vreme, u stvari, ne razmišljamo, već se bavimo informatičkom masturbacijom. To je akt kada se primena praktičnog znanja zamenjuje dobijanjem sve zanimljivijih informacija, a ti se jednostavno pretvaraš u kantu za smeće prepunu informacija.

Kao rezultat toga, proces dobijanja informacija za život inicira sam način života i tako doprinosi rastu uobraženosti i sumnji. Na kraju, postajemo sve informisaniji, ali i sve prazniji u suštini. Informacije bez transformacije znanja u praktičnu akciju su poput kočnice koja blokira naš duh.

Naša istina je u sadašnjosti, a um se uvek nalazi u prošlosti ili budućnosti, tako da se istina i um nikada ne susreću i mi je ne živimo. Sunce ne zna šta je dobro ili ne, sunce sija bez obzira da li nekoga greje, a onaj koji je shvatio, postaje kao sunce, a ne kao senka…”
👇
Nepoznati autor


Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s