The Bite

Od 2016. godine, bend radi u novoj postavi, sa Ljiljanom Zdravković (PLUTONIA, MAD RED), kao glavnim vokalom, i Nebojšom Brkićem (PRTI BEE GEE, ŠAHT) na bubnjevima.

3.juna 2016, izdaju novi singl “LIES”.

Kao bend koji se orijentisao na klupske svirke, THE BITE je svirao u mnogobrojnim klubovima širom Srbije.  Iako najbolje zvuči na velikim binama, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan i da ne treba bežati od „malih“ svirki.  Od EXIT-a do raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koje staje jedva 50-ak posetilaca, THE BITE širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, veliku i neumornu energiju, pesme sa pevljivim refrenima, i što je najbitnije – dobar provod.

Od 2016. godine, bend radi u novoj postavi, nova pevačica benda je Ljiljana Zdravković, a bubnjar Nebojša Brkić. U junu 2016, izdaju novi singl “LIES. Singl je naišao na dobre reakcije publike, a našao se i u finalu Godišnjaka radija 202.
Prvi singl na srpskom jeziku Da se ponovo rodim”, The Bite su izdali nekoliko meseci kasnije.
U finalu Beogradskog autorskog rok festivala – BARF 2016, dobili su 2. nagradu žirija, za najboljeg izvođača na festivalu, učestvovali su na festivalu BUNT 2017.godine, svirali na Singidunum festu na Kalemegdanu kao i na Arhangel festu u Grockoj.
Nakon veoma uspešnog singla GO TO HELL (koji je ušao i u finale Rok godišnjaka na Radiju 202), bend na samom početku 2019.godine izbacuje i novi spot i singl za pesmu ZNAŠ, a nakon toga i lyric video za akustičnu pesmu “We Used To Dance”.
U junu 2019.godine na mesto drugog gitariste u bendu dolazi Ivan Srdanović, a na mesto bubnjara Bojan Stevanović.

20.decembra 2019. The Bite je objavio svoj drugi studijski album CHAINS (CD Baby).

(ceo tekst 👇)

Извор: O nama

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s