Trka na polju veštačke inteligencije se zaoštrava: Gugl najavio nove alate koji bi mogli da ugroze Bing i ChatGPT

Google će uskoro ponuditi svoju verziju softvera za generisanje teksta i slika uz pomoć veštačke inteligencije, kako bi ušao u sve neizvesniju tržišnu trku sa kompanijama koje se bave mašinskim učenjem.

Kompanija je najavila unapređene verzije svojih aplikacija Google Docs, Gmail, Sheets i Slides, čiju upotrebu bi trebalo da olakša veštačka inteligencija.

Poput popularnog proizvoda kompanije OpenAI – ChatGPT četbota, Guglovi alati moći će da generišu i sumiraju tekstove i pišu kompletne mejlove na osnovu kratkih uputstava korisnika.

Takođe će moći da obogaćuju prezentacije slikama, audio sadržajima i videima u Slides aplikaciji, baš kao što to radi DALL-E iz OpenAI i Microsoft Designer.

Još od trenutka kada je ChatGPT predstavjen javnosti prošlog decembra, za Google je oglašen “crveni alarm” da se u najhitnijem roku alati zasnovani na veštačkoj inteligenciji dodaju njihovim aplikacijama.

Međutim, samo će alati koji omogućavaju podršku u pisanju u Docs i Gmail biti dostupni ovog meseca i to samo za malobrojne ljude “od poverenja”, dok će ove i ostale pcije biti dostupne javnosti tek kasnije ove godine, ali kompanija nije precizirala kada.

Извор: Trka na polju veštačke inteligencije se zaoštrava: Gugl najavio nove alate koji bi mogli da ugroze Bing i ChatGPT

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s