Uhapšen muškarac zbog ubistva bivše partnerke u Pirotu

 • Sumnja se da ubica nije mogao da se pomiri s činjenicom da ga je Sanja M. ostavila nakon dugogodišnje torture i nasilja koje je doživela od njega, pa je nastavio da je proganja – kaže naš izvor iz istrage i dodaje:
 • Žrtva je bukvalno učinila sve da se skloni od nasilnika, ali je on pratio, pretio, tukao i to su svi u gradu znali. Ne znam kada je tačno stavila tačku na njihovu vezu, ali je to verovatno bilo nedavno, čim ju je sad ubio.

Извор: Ovo je ubijena žena iz Pirota

1 mišljenje za “Uhapšen muškarac zbog ubistva bivše partnerke u Pirotu

 1. Fadil Jonuz Autor članka

  “Priroda i društvo”, što bi rekao Elemental:
  Da vidimo činjenice:
  – “Miroslav M. (55), koji je upucao bivšu suprugu nasred ulice u Pirotu i sam otišao u policiju, ima kriminalni dosije”
  – ostavila ga nakon dugogodišnje torture i nasilja koje je doživela od njega
  – on pratio, pretio, tukao i to su svi u gradu znali.
  ——————–
  Predvideti tragediju nije mudrost ili misterija, ako živite u normalnom društvu.
  U društvu koje je uspostavljeno na lažima, prevari, korupciji, nasilju, oštrim suprotnostima, isključivosti i terora, to nije moguće, jer se činjenice zamagljuju, a laž se provuče kao istina:
  Ovde se radi, dakle, o kriminalcu, o višegodišnjem fizičkom nasilniku prema ubijenoj i o ćutanju “celog grada” (kako tvrde novinari), pa se tako može okolina i okruženje proglasiti saučesnikom ubistva.
  Kako rekoh, nije teško napraviti predikciju tragičnog ishoda. Psiholozi mogu sa velikom preciznošću testiranjem baterijom testova i Inventarima ličnosti predvideti buduće ponašanje.
  Gde je greška?
  Stvar je prepuštena policiji, koja ne može i ne ume da reši stvar dok se ne desi. U Nemačkoj, recimo, policija je sasvim drugačija. Deluje preventivno. Međutim, u Nemačkoj je policija popunjena obrazovanim kadrovima, a ne kao ovo što se zove kod nas, skupljeno “sa kolca i konopca” i popunjeno najčešće preko veze i uz korupciju.
  Znači, pri prvoj dojavi ili mogućnosti da se dešava nasilje ili uznemiravanje, treba odmah tražiti UZROK, a ne pretpostavljati da li se dešava ili ne. Neophodno je odmah podvrgnuti psihološkom testiranju sva lica, koja su na neki način povezana sa pretpostavljenim nasiljem, i utvrditi njihov MENTALNI STATUS.
  Na skalama psiholoških instrumenata se jasno vide psihopatološke tendecije, postoji skala laži (dakle, pozicioniranje koja osoba laže a koja ne) I uz završni psihološki itervju iskusnih stručnaka, može se doneti zaključak u otvorenim dosijeima za svaku osobu.
  Na osnovu tih rezultata, psiholozi mogu sugerisati policijskim službenicima šta da rade u tom slučaju.
  U protivnom, svaka tragedija ostaje novinarska senzacionalistička priča, histerična motivacija za brojne organizacije koje su bliske potpunom raslojavanju u društvu, plasiranjem svojih ideologija, ali i povod za buduće počinioce koji bi da uzmu pravdu u svoje ruke.
  Ključ sličnih tragedija je licemerje i laž. Celog društva, institucija, sudova, pa do samih aktera.
  “Priroda i društvo”- Elemental

  Volim

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s