Marketinške obmane oko takozvane zdrave hrane i ishrane… Šta je clean eating i koja je vrednost tržišta?

Izraz “clean eating” prvi put se pojavio 2007. godine, definisan kao “izbegavanje previše rafinisane i prerađene hrane”. Počelo je kao pobuna protiv upakovane hrane koja obiluje sumnjivim sastojcima lošeg nutritivnog kvaliteta. Ali, danas se njegova definicija znatno proširila i uključila bezbroj namirnica i dugačku listu atributa koje morate znati i koje je lepo znati, a koji dodatno narušavaju marketinšku efikasnost ove reči.
Kao što je dokazano iz Nielsen-ove tačke podataka koja je prethodno citirana, “clean” je mejnstrim. Posao stručnjaka poput Hofmana, kao lidera u marketingu, jeste da izgrade trajne odnose sa kupcima, i da identifikuju kritički uvid u ciljnu publiku, da razvijaju autentičnu, ubedljivu priču.

Potrošači žele da osete da brend razume njihove potrebe i očekivanja i da deli njihove vrednosti. “Clean” je, piše Hofman, imao svoj trenutak, ali je sada vreme da ljudi sami sebe “izazovu” u kreiranju originalnijih priča, jedinstvenih za brend, onih koje bi mogle da prevaziđu neke opšte marketinške fraze koje malo znače.
— Read on biznis.telegraf.rs/novcanik/3617660-sta-je-clean-eating-i-koja-je-vrednost-trzista

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s