Kako danas funkcionišu mediji i tehnologija?

Tatjana Ćitić kaže da su futurolozi predvideli da ćemo biti preplavljeni informacijama, metamorfozu medija i da se pojedini neće ukrcati u taj voz, da se neće snaći i preživeti.

  • Smatram da će tradicionalni elektronski mediji da opstanu. Već je počeo četvrti talas digitalizacije u novinarstvu, primena veštačke inteligencije i za to se treba spremiti – rekla je Ćitić. – U poplavi informacija šansa elektronskih medija upravo je u tome da su oni ti koji će proveriti i dati tačnu informaciju, nasuprot gomili neistinitih.

Sociolog Dalibor Petrović poručio je da su mediji izgubili na ekskluzivnosti, jer su vesti dostupne svima u svakom trenutku, a vreme u kom živimo karakteriše duboko nepoverenje, gde niko nikome ne veruje. Smatra da u vremenu masovnih lažnih vesti, ljude zapravo i ne zanima istina kao takva, jer je naše vreme relativizacija svega, pa i istine.

–  U svakom momentu dobijamo niz kontradiktornih informacija i to je stanje konstantne kakofonije. Ne mislim da će nestati tradicionalni mediji, već da će oni biti izvori sigurnosti – rekao je Petrović.

Izvor: Kako danas funkcionišu mediji i tehnologija?

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s