Stručnjak govori o tome zašto je san neophodan za zdravlje kože

Stručnjak za spavanje Olivija Arecolo kaže da postoji značajna veza između sna i zdravlja.
Spavanje utiče na sve – od pamćenja, preko stresa i emocionalnog stanja, do zdravlja kože i opšteg zdravlja. A svako ko spava samo šest sati noću, upozorila je Arecolo, ima četiri puta veće šanse da se prehladi.
“San je od vitalnog značaja. Oko 70% hormona rasta se proizvodi u dubokom snu, a on je odgovoran za zdravlje kože, kao i svake ćelije u telu. Sa nedovoljno vremena za oporavak povećavaju se šanse da budemo iscrpljeni.”
Olivija objašnjava da se naš mozak oslobađa neurotoksina dok spavamo, a oni su krivac za gubitak pamćenja, čak i za Alchajmerovu bolest.
“Dugoročni efekat nedostatka sna je još gori. On nosi 45% veći rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2 i anksioznih poremećaja”, navela je ona.
Iz tog razloga, Arezzolo savetuje da preuzmete kontrolu nad svojim snom. Ona preporučuje duboko disanje i meditaciju, kao i dopunjavanje magnezijumom, ako je potrebno, za koji se zna da podstiče pospanost i opuštanje.
Preporuka je da se pije šolja čaja od kamilice i uklone sve izvore plave svetlosti, kao što su mobilni telefoni, televizori, tableti i računari. „Plavo svetlo potiskuje melatonin i doprinosi poteškoćama sa spavanjem“, dodala je ona.

Izvor: An Expert On Why Sleep Is Essential For Skin Health – The Beauty Chef

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s