Višespratni „erotski centar“ koji će zameniti amsterdamsku četvrt crvenih svetla, ako se lokalno stanovništvo složi gde…

Gradske vlasti Amsterdama žele da Crvenu četvrt zamene višespratnim „erotskim centrom“, ali niko od građana to ne želi u svom dvorištu. Planovi za preseljenje i osmišljavanje novog načina organizovanja počeli su prošle godine kako bi se uhvatili u koštac sa sve većim problemima, kriminalom i “opasnim nivoom prenaseljenosti” u tom delu grada.
„Četvrt crvenih svetala je jedan od najstarijih i najmanjih delova našeg grada, ali trenutno je pun momačkih zabava i turista koji maltretiraju seksualne radnike“, rekla je Ilana Ruderkerk, lider lokalne stranke D66. U planu je projektovanje luksuzne zgrade sa stotinu soba za seksualne radnice, barovima, restoranima, Domom zdravlja.
Iako je gradska vlast predložila čak osam mogućih lokacija, od poslovnog okruga do luke Haven-Stad, stanovnici Amsterdama se nisu opredelili ni za jednu od njih.

Izvor: Multi-storey ‘erotic centre’ set to replace Amsterdam red light district – if locals can agree where | Netherlands | The Guardian

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s