Neophodno je nazvati stvari kakve zaista jesu

Tomas Man je pisac koji se pojavio krajem 19. veka i svojom prozom da obeležio književni pravac, kako nemačkog govornog područja, tako i književno stvaralaštvo šireg evropskog književnog kruga u prvoj polovini 20. veka.

Često citiram njegovo objašnjenje, kada je sa suprugom Jevrejkom emigrirao u SAD i naciste u Nemačkoj opisivao najgorim vulgarnim nazivima i epitetima.

Kada ga je neki američki novinar pitao zašto on, kao intelektualac, koristi takve izraze, precizno je objasnio:”Zato što ta đubrad i ološ samo razumeju ovaj jezik”

I tako i ja, poučen tom odličnom mišlju, nazvao sam jednu bezimenu kreaturu i spodobu onako što zaista ona i jeste.

Naravno, moja malenkost se ne može porediti sa intelektom Tomasa Mana, ali smeće i đubre, koje me napalo na mom FB profilu, može se uporediti sa najvećim truležima koja zaudaraju ili smrde na ovom svetu.

Naravno, nije jedino. Ima ih još.

Koliko je licemerna i bedna administracija Facebooka pokazuje njihov odgovor jutros.
Dakle, sinoć sam poslao uvredljivi komentar ološa i svinje koja me bez povoda napala na mom profilu, vređala itd.  
Administratori su to pregledali i ustanovili da sam u pravu! 🙂
Čak se licemerno i zahvaljuju i saopštavaju da su uklonili komentar smrdljive hijene koja se predstavlja Vana Ivana… Znači, jasno je da sam odreagovao na napad na mom profilu i da ništa nisam učinio da bih izazvao bilo koga.
Ali, nisu mi ukinuli zabranu. Traje i dalje i ne pominju da je to njihova greška. Opcija kojom bih mogao ponovo pokrenuti preispitivanje odluke je – blokirana.
Poslao sam žalbu nekom “Nadzornom odboru” koji je nezavisan od Facebook licemera, pa ču videti šta će biti.
Evo, pogledajte…
👇

Setio sam se kako je Biljana Srbljanović, dramaturškinja, vodila svoju FB stranicu. Ona je onemogućila komentare svima i samo su bili vidljivi njene objave, a ispod toga brdo samo njenih komentara.
Razmišljam da ućinim isto… To je jedini način da se sačuvaš od prijavljivanja vaški i pacova koji rovare po tuđim profilima. 

1 mišljenje za “Neophodno je nazvati stvari kakve zaista jesu

  1. Fadil Jonuz

    Kako se vreme menja, postaje sve bezličnije i ljudsko ludilo je teže držati pod kontrolom.
    Rešenje je intuitivni pristup, kao i u svemu: onog trenutka kada se nepoznati profil počinje čudno ponašati, makar i postavljanjem bezazlenog pitanja, treba ga odmah blokirati.
    Naravno, za ovo nisu krivi ludaci i psihički poremećene osobe. One se tako ponašaju i u stvarnom životu. Kriv je Facebook, jer im ne ukida profile. Na neobjašnjiv način kažnjava one koji moraju da se brane na svom profilu od ludila, koje nekontrolisano nadire kao voda kroz šuplju branu.

    Volim

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s