Putin dobija pomoć iz Severne Koreje: „Spremni su da prebace 100.000 vojnika u Donbas.”

Vladimir Putin razmišlja da zamoli severnokorejskog predsednika Kim Džong Una za pomoć u invaziji na Ukrajinu: prema ruskim izveštajima, Putin je spreman da ponudi energiju i žito u zamenu za 100.000 severnokorejskih vojnika.
Naime, Severna Koreja je „diplomatskim kanalima“ stavila do znanja da je spremna da ponudi ogromne borbene snage kako bi preokrenula tok rata u korist Moskve.
Severnokorejski vojnici će navodno biti raspoređeni u snage proruskih separatističkih regiona Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR), koje je Kim Džong Un nedavno priznao kao nezavisne zemlje. „Zemlja je spremna da prebaci do 100.000 svojih vojnika u Donbas“.
„Pjongjang će moći da prebaci svoje taktičke jedinice u Donbas. Zauzvrat, žito i energija bi snabdevali Kimovu pogođenu ekonomiju, a Rusija bi trebalo da prekine svoje učešće u međunarodnim sankcijama protiv Kimovog režima, tvrdi ruski vojni analitičar Igor Korotčenko.

Извор: Putin “Considering Turning To North Korea” for Military Help, Russian Reports Claim – KyivPost – Ukraine's Global Voice

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s