Aplikacija “Uvek za tebe”: Test daje 3 odgovora o mentalnom stanju, a sadrži i važan kontakt…

Odlazak kod psihijatra ili psihoterapeuta je slabost, sramota i nešto o čemu se ne govori – vladajući su narativi u našem društvu, po svemu opasni i pogrešni.

Dobra vest je da je dekonstrukcija ovih narativa ipak počela, naročito među mladim ljudima koji preko različitih platformi i društvenih mreža pokreću teme o mentalnom zdravlju. Ova aplikacija, takođe je jedan korak ka tome.

Odabirom opcije “Da li ste znali”, dobićete par korisnih savet o smanjenju osećaja anksioznosti, kako muzika i društvene mreže utiču na naša osećanja, ali i da se najbolji golman sveta borio sa depresijom.

“Kapacitet čoveka da uvidi da ima problem, kao i da na vreme potraži profesionalnu pomoć, pokazatelj je ne samo zdravstvne prosvećenosti, već fleksibilnosti ličnosti, potrebe da sebe bolje razumemo, sposobnosti da učimo iz novih iskustava i hrabrog suprotstvaljanja pogrešnim kulturološkim uverenjima”, navode u aplikaciji.

— Read on www.telegraf.rs/vesti/srbija/3530040-probala-sam-novu-aplikaciju-uvek-za-tebe-test-daje-3-odgovora-o-mentalnom-stanju-sadrzi-i-vazan-kontakt

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s