Trebješanin o kamenovanju vozova i drugom nasilju: Nedopustivo i neprihvatljivo

Na pitanje da li javnost može da bude neka brana protiv nasilja, on ocenjuje „da bi javnost ustala i pobunila se protiv nasilja neophodno je da u društvu postoji želja i sistematska akcija, ne neki projekat koji će trajati nedelju dana u smislu neke propagandne akcije protiv nasilja, da bi se malo olakšala savest, od toga nema mnogo koristi, potrebna je ozbiljna akcija, sistematska, da se shvati da je nasilje jedna ozbiljna društvena opasnost“.

„Neophodno je da ljudima uđe u svest da je nasilje neprihvatljivo, to nije stvar za jednog ministra ili ministarstvo, nije stvar ni samo policije, sudstva, medija, obrazovnih institucija, več svih njih zajedno. Vlada mora da donese operativni plan uključujući sva ministarstva. Kada bi videli iskrenu političku volju da se spreči nasilje, mislim da bi to onda bilo apsolutno uspešno“, ističe Trebješanin.

Dodaje da međutim, „ako mi imamo u vidu da upravo ti koji su najodgovorniji za stanje u društvu, ako oni na svoj način promovišu nasilje… onda je jasno što ima toliko nasilja, i među mladima“.

„A ti maloletnici koji su danas mali nasilnici, sutra će imati dosije u policiji“, zaključuje Trebješanin.

Извор: Trebješanin o kamenovanju vozova i drugom nasilju: Nedopustivo i neprihvatljivo

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s