Mladi Arapi polude za vijagrom: „Žene tvrde da nisu pravi muškarci, pod velikim su stresom u krevetu“

Većina mladića sa kojima je BBC razgovarao na ulicama Egipta i Bahreina negirala je da je koristila drogu za probleme s erekcijom. Štaviše, neki čak tvrde da nisu ni čuli za takve tablete, dok je deo mladića odbio da da bilo kakav komentar, smatrajući da su to teme „koje su u suprotnosti sa moralom društva”.

Terenska istraživanja, pak, pokazuju drugačiju sliku Egipta i arapskog sveta. Prema studiji iz 2012. godine, Egipat je bio drugi najveći potrošač lekova za impotenciju po glavi stanovnika u arapskom svetu. Na samom vrhu liste bila je Saudijska Arabija.

Al-Rijad, saudijski list koji je objavio izveštaj, tada je procenio da su Saudijci trošili 1,5 milijardi dolara godišnje na tablete za poboljšanje seksualne potencije. Potrošnja Saudijske Arabije bila je oko 10 puta veća od potrošnje Rusije, čija je populacija pet puta veća. Nedavno su rezultati studije medicinskog časopisa Arab Journal of Urologi pokazali da je čak 40 odsto mladih Saudijaca tokom života koristilo vijagru ili sličan lek.

Egipat je takođe u svetskom vrhu po konzumiranju ove vrste lekova. Prema državnim statistikama iz 2021. godine, u toj zemlji se na lekove za impotenciju potroši oko 127 miliona dolara godišnje, što čini 2,8 odsto celokupnog egipatskog farmaceutskog tržišta.
— Read on www.bbc.com/news/world-middle-east-61803199

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s