Putin najavljuje „novi svetski poredak“: „Evo ko će postaviti pravila… Drugi? Biće kolonije

„SAD su proglasile pobedu u Hladnom ratu, baš kao i London, a kasnije su se smatrale bogovima na Zemlji, koji nemaju nikakve obaveze, već samo interese“, rekao je Putin.
On je dodao da je svet svedočio sve većeg značaja novih centara moći i da je „stari svetski poredak zasnovan na jednoj moćnoj sili je po prirodi nestabilan“. On je tvrdio da se tektonske promene u svetu dešavaju u geopolitičkom smislu. “Bilo bi pogrešno misliti da tokom ovih turbulentnih promena možete samo da sednete i sve će biti kako je bilo.
Čini se kao da vladajuće elite pojedinih zapadnih zemalja rade upravo pod tim iluzijama odabira ignorisanja očitog, dosledno se igrajući sa duhovima prošlosti.  ali ništa nije večno“, rekao je Putin.
Putin optužuje zapadne saveznike da misle da je ostatak sveta njihovo dvorište i da pokušavaju da izoluju „pogrešne „države“. Putin sankcije opisuje kao „mač sa dve oštrice” i dodaje da zapadne zemlje razmatraju uvođenje sankcija „ne samo Rusiji, već i svakoj zemlji koja padne u njihovu nemilost”.
Извор: Jutarnji list – Putin najavio ‘novi svjetski poredak‘: ‘Evo tko će postavljati pravila… Ostali? Bit će kolonije‘

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s