Jetra ne propada samo od alkohola, i ove namirnice ozbiljno mogu ugroziti njen rad

Previše šećera nije loše samo za zube, već i za jetru, koja koristi fruktozu za stvaranje masnoća. Previše rafinisanog šećera sa visokim sadržajem fruktoze dovodi do taloženja masnoća i na kraju do bolesti jetre. Neka istraživanja ukazuju na to da šećer može biti u jednakoj meri štetan za dobro funkcionisanje jetre kao i alkohol, čak iako nemate višak kilograma.
— Read on eklinika.telegraf.rs/zdravlje/65187-jetra-ne-propada-samo-od-alkohola-i-ove-namirnice-ozbiljno-mogu-ugroziti-njen-rad

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s