Putinu dobro ide na frontu u Ukrajini (politička analiza)

Čuveni nemački politikolog Herfrid Minkler pokušao je da opiše kvadraturu kruga pred kojom stoje Kijev i Zapad. „Sada je ključno politički se pobrinuti za to da otpor Ukrajinaca u prvih devedeset dana ovog rata ne bude uzaludan.“

„Jer, nakon što je vladala izvesna euforija da bi Ukrajina mogla da dobije rat ili čak protera Ruse iz cele Ukrajine, sad je stanje za Ukrajinu jako teško. Ona je na putu da izgubi rat“, rekao je Minkler za list Velt.

Kako je dodao, mirovni pregovori će verovatno ići ka tome da Ukrajina izgubi ceo Donbas, možda i još veću teritoriju. „Zapad mora da podrži Ukrajinu tako da ne bude samo restl države zapadno od Dnjepra, već više od toga“, naveo je Minkler.

„Jer ako Putinu prođe aneksiona politika na velikoj teritoriji, to će biti globalna pouka“, rekao je politikolog. Kako je pojasnio, popuštanje Putinu u ovoj stvari moglo bi da vodi eri osvajačkih ratova širom sveta.

www.kurir.rs/planeta/3943785/dojce-vele-putinu-dobro-ide-u-ukrajini-sok-analiza-stanja-na-frontu-evo-sta-ukrajinci-treba-da-urade-video

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s