Rat diže cene stanova: Rusi kiriju spremni da plate i do 2.000 evra 

Kako stručnjaci za nekretnine kažu, Rusi i Ukrajinci i dalje uglavnom opipavaju teren kada je vlasništvo u pitanju. Za najam se pre odlučuju, između ostalog, i zbog komplikovanog puta koji stranac kod nas mora da prođe da bi postao vlasnik.

Tradicionalno zanimljive lokacije Rusima, kažu poznavaoci, osim Turske i Dubaija su i crnogorsko i hrvatsko primorje. Od rata u Ukrajini veliki broj ih je stigao i u Srbiju, ali stručnjaci za nekretnine kažu da je i dalje udeo tržišta koje pokrivaju kod nas mali i ne može znatno da utiče na cene, ponudu i tražnju kvadrata.

“Istina je da su Rusi koji su kod nas evidentno brojniji od početka sukoba, sada sve više zainteresovani za kupovinu nekretnina, uz iznajmljivanje, ali je procenat tržišta nekretnina koji pokrivaju svega oko tri odsto”, kaže za Novosti Milić Đoković iz Klastera nekretnina. “Za sada opipavaju puls i odmeravaju šta im je najisplativija opcija. To isto čine i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bugarskoj. Dok su stanovi kod nas jeftiniji od primorja, skuplji su od kontinentalnog dela Crne Gore i Hrvatske.”

Извор: Rat diže cene stanova: Rusi kiriju spremni da plate i do 2.000 evra – Biz – B92.net

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s