Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije, izjavio je da je Hitler imao jevrejsko poreklo…

Ministar spoljnih poslova Izraela Jair Lapid kritikovao je danas šefa diplomatije Rusije Sergeja Lavrova što je uporedio predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog sa Adolfom Hitlerom i označio tu izjavu kao “neoprostivu, sramnu i istorijsku grešku”.

Lapid je rekao da očekuje izvinjenje i najavio da će pozvati ambasadora Rusije u Tel Avivu da izrazi protest, preneli su izraelski mediji.

“Reći da je Hitler bio Jevrejin je kao da se kaže da su se Jevreji sami ubijali. Nacisti su progonili Jevreje, samo su nacisti bili nacisti i samo su nacisti pokrenuli sistematsko uništenje jevrejskog naroda”, rekao je Lapid.

Dani Dajan, predsedavajući Memorijalnog centra Holokausta, Jad Vašem, u Jerusalimu, je takođe kritikovao izjave Lavrova, označivši ih “opasnim i za svaku osudu” i ocenivši da je Lavrov “pretvorio žrtve u zločince, na osnovi potpuno lažne tvrdnje da je Hitler bio jevrejskog porekla”.

On je rekao i da se protivi što se Ukrajinci nazivaju nacistima jer “to iskrivljuje termin i nanosi štetu žrtvama nacizma”.

www.b92.net/info/vesti/index.php

1 mišljenje za “Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije, izjavio je da je Hitler imao jevrejsko poreklo…

  1. Nepoznato

    Na sličan način pseudo psiholozi i slobodni tumači psiholoških stanja, takozvani stručnjaci i takozvani terapeuti tvrde da postoji “psihologija žrtve”, na neki način izvitoperena i preokrenuta svest osoba koja su doživela nasilje, te ih svrstavaju u tu grupu “žrtava”, koja trajno ima specifičnosti i različitost od drugih.
    “Psihologija žrtve” je lažni termin koji opisuje neke reakcije pojedinca ili grupe, koje su neprihvatljive, ali istovremeno amnestiraju od neprihvatljivosti koju oni čine.
    Tako su neonacistički teoretičari tumačili izraelsku politiku na Bliskom istoku, revolucionarne pokrete nekih naroda nakon pokušaja genocida ili istrebljenja istih.

    Volim

Ostavite komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s